Πρόσκληση σε σχολεία


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


«Από το βιβλίο στην οθόνη»
Διήμερο κινηματογραφικών προβολών

Πέμπτη 15 & Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018
Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Η Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας και ο  Όμιλος «cine- Εκπαίδευσης»  ενώνουν τις δυνάμεις τους, συνεργάζονται και πραγματοποιούν, για δεύτερη χρονιά, διήμερο φεστιβάλ κινηματογραφικών προβολών με τίτλο «Από το βιβλίο στην οθόνη», προβάλλοντας επιλεγμένες   ταινίες  που αποτελούν κινηματογραφική μεταφορά βιβλίων στην οθόνη, με στόχο την προώθηση της Φιλαναγνωσίας και της Κινηματογραφικής Παιδείας στο σχολείο και στην οικογένεια.

Στη διάρκεια του διημέρου θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους σε μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου  (Ε’, ΣΤ’), του Γυμνασίου και του Λυκείου(πρωινές προβολές) και σε εκπαιδευτικούς και γονείς (βραδινές  προβολές).

Eίσοδος  ελεύθερη.

Πριν την προβολή των ταινιών μεγάλου μήκους, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες είναι  κινηματογραφικές  παραγωγές του Ομίλου «cine-Εκπαίδευσης».

Στο τέλος των προβολών θα ακολουθήσουν ολιγόλεπτη συζήτηση με τα παιδιά- θεατές για τις ταινίες που παρακολούθησαν καθώς  και δραστηριότητες επέκτασης και ανατροφοδότησης σχετικές με τις προβολές.

Επίσης θα προταθούν δραστηριότητες και φύλλα εργασίας για επεξεργασία στην τάξη, εύκολα προσβάσιμα μέσω του ιστολογίου του φεστιβάλ μας.



ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στην παρακάτω φόρμα με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  • Η πρωινή προβολή της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου αφορά αποκλειστικά μαθητές/μαθήτριες  Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.
  • Η πρωινή προβολή της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου αφορά αποκλειστικά μαθητές/μαθήτριες  Γυμνασίου και Λυκείου.
  • Λόγω περιορισμένων θέσεων (180 ανά προβολή, περίπου), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής.
  • Δήλωση συμμετοχής  μέχρι τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1CORtqiq2eb3O23FDI6EgGLBUzhreC3hEIIv0rtjmSBE/edit?usp=sharing

Σχόλια